top of page

KV Konstskola

På KV finns det plats för 82 elever i tre olika utbildningar.

 

Konstnärlig grundläggande utbildning, 54 platser, kallas för KG. Utbildningen är upplagd med 25 timmar lärarledd tid i veckan. Fokus ligger på grunderna i måleri, teckning, skulptur och färg och formlära. En dag i veckan ägnas åt fördjupning i valfritt ämne av Textil konst, grafik, skulptur eller måleri.

 

Konstnärlig fördjupning, 14 platser, kallas för KOF. Utbildningen kräver förkunskaper och riktar sig mot den som vill förbereda sig för studier på olika estetiska högskoleutbildningar. Kurserna är utlagda tematiskt och leds ofta av yrkesverksamma gästlärare. Huvudlärare följer din utveckling och du får mycket enskild handledning.
Lärar- och handledarledd tid: 21 timmar per vecka.

 

Bild och rumsgestaltning, 14 platser, kallas också för BRUM. Utbildningen kräver förkunskaper och riktar sig mot den som vill förbereda sig för studier på olika estetiska högskoleutbildningar
mot design eller arkitektur. Kurserna är utlagda tematiskt och leds ofta av yrkesverksamma gästlärare. Huvudlärare följer din utveckling och du får mycket enskild handledning. Lärar- och handledarledd tid: 20 timmar per vecka.

 

KV Konstskola ligger sedan 1970 i spännande lokaler med stora, ljusa ateljéer som en gång byggdes för Konsthögskolan Valand. Byggnaderna ligger i ett lugnt område på Guldheden i centrala Göteborg. Studerande har fri tillgång till skolans utrymmen även på kvällar och helger.

  • Facebook
  • Instagram
KV Konstskola
01:00
KV Konstskola
00:28
KV Konstskola
00:15
KV Konstskola animation
00:21
KV Konstskola Pröva ett år
00:16
bottom of page